Rabu, 29 Jun 2011

bertemu tidak jemu



Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..




Assalamualaikum..
Alhamdulillah dah masuk minggu ke 3...


Bertemu tidak jemu..Berpisah tidak gelisah.



ungkapan yg bermakna bagi sahabat-sahabat dalam usrah ataupun halaqoh...

hmm..indahnya berada dalam majlis ilmu kerana..



Malaikat akan turun membuka sayap untuk kita dan apa saja yg ada di langit dan di bumi akan meminta ampun untuk kita.sumber-Tautan Hati-



hmm..mengajak seseorang ke majlis ilmu sebegini memerlukan kesabaran..
kita hanya mampu mengajak..




Dan yg mampu membuka hati seseorang menyertainya adalah Allah Yg Maha Esa.



Dan kita jugak tidak berhak menghukum dan mengata dia begini dia begitu..
kerana yg memberikan hidayah adalah Allah..
Mungkin orang yg kita bicarakan itu suatu hari nnti lebih baik daripada kita..




ok..


maybe kita boleh mendekati sahabat2 untuk join usrah dgn


mesej yg begini..


hati ini merinduimu kerana Allah..menyayangimu kerana Allah..teramat indah kerana segalanya kerana Allah..then barula diteruskan dgn mengajak..tempat and masa dan sebagainya..

hmm..sbg perkongsian dari pengalaman..

Khamis, 23 Jun 2011

rindu sangat-sangat

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Assalamualaikum..

hmm...

minggu ni minggu kedua sy update blog ni..

Alhamdulillah..terima kasih kepada sesiapa yg sudi singgah

ke blog ini....

semoga input di setiap entry sama2 dpt di manfaatkan...

usrah...

hmm..semenjak cuti ni..

hati ni rindu sangat akan usrah...
rindu akan rakan2 seusrah...
rasa nak cepat2 jer sambung study balik..
duk rumah mmgla ada bahan bacaan..pengisian kat tv seme tu
tapi lagi indah kalau dpt bersama2 dgn shabat2 mendapatkan pengisian...
berbincang...sama2 mengingatkan..sama2 mengejutkan
apa-apapun kena bersyukurkan..
bersyukur ok liyana


rindu..rindu..rindu..


jangan jadi macam di atas ok..
nauzubillah...
berpesan kpd diri sendiri and sesiapa yg ingin mgmbil pesanan tersebut..
maybe ada cara n kata2 yg lbih menarik untuk menarik minat shbt dtg ke usrah..
nak tahu cara2 dan kata2 yang menarik..
insyaAllah minggu dpn..


Wahai manusia sungguh telah datang kepadamu satu pelajaran Al-Quran dari Tuhanmu,
penyembuh bagi penyakit yg ada dalam dada dan petunjuk serta rahmat bagi orang yg beriman
(Yunus:57)







Khamis, 16 Jun 2011